sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Joulukonsertissa

 
Oli jälleen aika perinteisen Guardia Nueva -joulukonsertin. Konsertti oli Kokkolan kirkossa, joka olikin lähes täynnä väkeä.
 
 
Ohjelma alkoi tälle orkesterille tyypillisesti eli Astor Piazollan musiikilla. Konsertissa solistiosuuksista vastasivat sopraano  Angelika Klas ja baritoni Esa Ruuttunen.
 
 
 
Tässä Angelika Klas  esittämässä "Varpunen jouluaamuna" Laulussa oli  aivan uusi sovitus.  Harmonikat toivat jykevyyttä ja erityisesti pidin pianon helmeilevästä soinnista...
 

  
Laulujen sovituksissa komeili useampia paikallisia nimiä; Murto,  Yli-Kotila, Vertainen...



Aplodit olivat huimat, kun Ruuttunen kajautti ilmoille " Oi jouluyön." Rouva edessäni käänsi katseensa hitaasti puolisoonsa ja lähes ilmeettömästi  supatti hänelle "mahtavaa!"

Kun poistuimme konsertin lopussa kirkosta, kaksi vanhempaa miestä keskusteli keskenään "Oli se Ruuttunen mah-ta - va! Ihan tuli pala kurkkuun!"

 
Alla konsertin kapellimestari Raimo Vertainen. Valitettavasti en saanut paikaltani kuvaa, kun Vertainen esitti soolon Sininen ja valkoinen-kappaleeseen. Käsittääkseni (en nähnyt kunnolla...) soitin oli Vibrandoneon, harmonikan ja huuliharpun  välistä oleva näppäiltävä puhallin...Varmaankin vaatimattomuuttaan illan kapellimestari ei sanallakaan maininnut tästä soolosta esitelehtisessä...
 


Yksi omista suosikeistani oli  Taneli Kuusiston Suomalainen rukous, johon Vertainen oli tehnyt hienon sovituksen. Tätä kuulee nykyään harvoin...Kappale esitettiin instrumentaaliversiona, mutta silti tapailin muistista tulvivia laulun sanoja esiin...

Laulun pohjana oleva runoteksti on muuten osa Uuno Kailaan vuonna 1930 kirjoittamaa kolmiosaista runosarjaa "Isänmaan päivä." Runo yhdistettynä Kuusiston sävellykseen esitettiin aikoinaan ensimmäisen kerran vain muutama päivä ennen talvisodan syttymistä.



Bandoneon...saan aina kylmiä väreitä kun kuulen tämän soittimen yhdistettynä Astor Piazzolan musiikkiin...'

 
 1 tunti 15 minuuttia takuuvarmaa soittoa ja laulua. Yhteislauluina tilaisuudessa saimme laulaa "Enkeli taivaan" sekä oman suosikkini "Maa on niin kaunis."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti